Innovatieve bedrijven strijden om plek op Nederlands paviljoen op Dubai Expo 2020 (DUTCH)


Wednesday, January 15, 2020 10:56:11 am

Voor Nederlandse bedrijven zijn drie plekken te winnen op de Dubai Expo 2020. Door deel te nemen aan de NBC 2020 Awards maken bedrijven uit de innovatieve voedsel-, water- en energiesector kans om te exposeren in het Nederlandse paviljoen op de 35e wereldexpo die in oktober 2020 in Dubai van start gaat.

Tijdens de thematische weken op de wereldtentoonstelling krijgen de winnaars de ruimte om hun innovatieve ideeën te tonen. De Nederlandse deelname aan de Expo concentreert zich volledig op de sectoren voedsel, water en energie. Door de winnaars dit platform te bieden stimuleert de NBC (Netherlands Business Council UAE) bedrijven zich te presenteren in Dubai.

Economische potentie, invloed milieu

Momenteel hebben zich meerdere deelnemers ingeschreven voor de Awards. Een deskundige jury met experts uit de sectoren voedsel, water en energie wijst de drie winnaars aan. Zij doet dit op basis van de economische potentie, de positieve invloed op het milieu en de impact van de innovatie in de Golf-regio.

Winnaars krijgen plek op Expo

Op de Dubai Expo 2020 is het voor individuele bedrijven niet mogelijk een plek te bemachtigen. Met het winnen van deze Awards is de mogelijkheid er wel op Nederlandse paviljoen van de Expo. De winnaars mogen zich presenteren tijdens een thematische week die past bij hun dienst of product. Met alle faciliteiten van dien. Naast het tonen van hun innovatieve ideeën tijdens de Expo 2020 Dubai, worden de winnaars uitgenodigd als eregast tijdens het NBC 2020 Gala waar de prijzen worden uitgereikt. Dit gala vindt al plaats op 19 maart aanstaande in Dubai. Daarnaast biedt de NBC de winnaars kantoorruimte aan tijdens de duur van de Expo 2020.

NBC UAE

De NBC 2020 Awards wordt georganiseerd door de NBC UAE, gesteund door het Nederlandse Consulaat-Generaal in Dubai en NLinBusiness. Als Nederlandse ondernemersvereniging in de Verenigde Arabische Emiraten organiseert de NBC evenementen en activiteiten om de bedrijfsrelatie tussen de privé- en publieke sector te promoten. Netherlands Business Council Dubai – nbcdubai.com – office@nbcdubai.com

Volop kansen voor bedrijfsleven 

Voorzitter van de NBC UAE is Stefanie Schachtschabel. Zij is als ondernemer al ruim tien jaar actief in de Golf-regio en ziet volop kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. “Wij zijn op zoek naar de beste innovaties in de voedsel-, water- en energiesector. We roepen onze landgenoten op om hun fantastische, bewezen ideeën met ons te delen en zich aan te melden voor de Awards.” Schachtschabel is met de NBC voortdurend bezig bedrijven te verbinden. “Daarbij kijken we altijd hoe wij onze relaties kunnen verbeteren en zoeken naar mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten. Wij zijn enorm enthousiast dat we deze eenmalige kans mogen aanbieden om Nederlandse bedrijven deel te laten nemen aan de Expo.”
Dubai Expo 2020

De 35e wereldexpo in Dubai vindt plaats vanaf 20 oktober 2020 tot 10 april 2021. Het is de eerste keer dat een dergelijke tentoonstelling wordt georganiseerd in het Midden-Oosten. Zo’n 170 landen nemen deel en presenteren daar hun ideeën, innovaties en technologieën. De Nederlandse deelname biedt een platform aan organisaties uit ons land om zo hun netwerk en positie in de Golf-regio structureel te versterken.

De uiterste inschrijfdatum voor de NBC 2020 Awards is eind deze maand, 30 januari aanstaande. Kijk voor meer informatie ook op https://nbc2020awards.com/